MATAO PAVILION

Location: São Paulo, Brazil
Interior Design: Claudia Moreira Salles Design
Landscape Design: CAP Consultoría Ambiental Paisajística Ltda
Year: 2012

A pavilion was built as an extension to the Hacienda Matao in São Paulo, Brazil. It was constructed on the side of a lake between a large crop of citrus trees.
The great artist Sergio Fingermann framed the entrance to the plaza with one of his designs made out of authentic portuguese stone.

The pavilion is shaped by two volumetrical triangular walls that face each other, creating the access and main corridor between the two spaces. The first wall flows into the body of water forming at the end a large terrace covered with a pergola. It also creates an access to the water through a staircase located at one of its ends.

This entry was posted in 2010´s, Cronology, Housing, Location, Projects, Southamerica, Type. Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • 1MATAO-500x420
  • 3MATAO-500x420
  • 4MATAO-500x420
  • 2MATAO-500x420
  • 5MATAO-500x420